Hoe maken schoonheidsspecialisten de keuze voor een beautymerk?

Als je begint als schoonheidsspecialiste zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met welk merk ga je werken in jouw schoonheidssalon? Maar ook wanneer je al jarenlang jouw salon hebt, wil je soms wisselen van merk of er misschien een merk bijnemen. Want zo kun je ook andere huidproblemen behandelen en andere klanten aantrekken. We geven je een aantal tips om jouw keuze voor een skincare merk te vergemakkelijken. 

Als je begint als schoonheidsspecialist zie je soms door de bomen het bos niet meer. Met welk merk ga je werken in jouw schoonheidssalon? Maar ook wanneer je al jarenlang jouw salon hebt, wil je soms wisselen van merk of er misschien een merk bijnemen. Want zo kun je ook andere huidproblemen behandelen en andere klanten aantrekken. We geven je een aantal tips om jouw keuze voor een skincare merk te vergemakkelijken. 

Tips bij keuze beautymerk voor schoonheidsspecialiste

  1. Bepaal eerst wat jij belangrijk vindt bij een nieuwe merk. Geef je de voorkeur aan een medisch, natuurlijk, wellness of innovatief merk, houd er dan rekening mee dat de producten vaak ook deze uitstraling hebben. Mocht je op zoek zijn naar een tweede merk, zorg dan dat het aanvullend is op het merk dat je al hebt. Zodat de merken onderling niet concurreren.
  2. Wat vind je essentieel bij de keuze van de groothandel, waarmee je gaat werken? Korte lijnen, een familiebedrijf of wil je samenwerken met een groot bedrijf dat veel merken vertegenwoordigt? Maak hier een keuze in, want je hebt veel contact met de groothandel.
  3. Natuurlijk is het ook belangrijk dat het nieuwe merk, waarmee je gaat werken goede marketingmaterialen heeft die jij kunt gebruiken. Denk aan posters die je in jouw salon kunt hangen en displays die je kunt wegzetten. Natuurlijk wil je ook dat er genoeg social media posts zijn die je kunt gebruiken op jouw eigen kanalen. Zodat je daar zelf weinig tijd mee kwijt bent en je je kunt focussen op andere werkzaamheden in jouw salon.
  4. Je kunt ook altijd vragen op wat voor soort manier je getraind wordt. Zijn er regelmatig online en offline trainingen die je als schoonheidsspecialiste bij het bedrijf kunt volgen? Zodat jouw kennis up-to-date blijft? En zodat je kunt groeien, niet alleen op jouw vakgebied maar ook in ondernemersskills. 
  5. Online verkoop? Zijn de producten niet op platformen als Bol.com te koop? Zodat jij niet het risico loopt, dat je de klant in jouw salon warm maakt voor producten en dat hij of zij ze vervolgens thuis online via een ander verkooppunt aanschaft.
  6. Zijn er regelmatig nieuwe introducties? Zodat je jouw klanten kennis kunt laten maken met een nieuw product of een nieuwe behandeling? Wat weer goed is voor de sales. En je kunt inspelen op de vraag van de consument naar noviteiten. 
schoonheidsspecialiste

Meer weten? Bij House Of African Beauty kunnen we je helpen bij de keuze voor een merk. Dit familiebedrijf heeft de merken Kalahari, Optiphi, TheraNaka en Thoclor in het merkenportfolio. Regelmatig geven we online en offline trainingen en je krijgt een eigen trainster toegewezen die je constant begeleidt. Wil je meer weten of de verschillende merken en het bedrijf? Vraag dan een demobehandeling aan.