Hoe ontstaat acne?

Een groot deel van de jongeren heeft last van acne. Puistjes en onregelmatigheden zijn zichtbaar op hun huid. Een lastig probleem, waar moeilijk een oplossing voor te vinden is. Toch blijkt dat een regelmatig bezoek aan de salon goede resultaten biedt. Hoe ontstaat acne ook weer en hoe zorgt de schoonheidsspecialist dat de huid rustiger wordt en dat onzuiverheden verminderen? 

Hormonale schommelingen zorgen ervoor dat de huidconditie verandert. De huid bevat allemaal talgkliertjes. Talg is een vette stof die het vochtgehalte van de huid in evenwicht houdt. Daarnaast beschermt talg de huid tegen wrijving, zonlicht en bacteriële infecties. Als de talgklieren te veel talg produceren, raken de afvoergangen verstopt. Een vette huid is het gevolg en comedonen of mee-eters ontstaan. Daarom is het belangrijk dat de huid steeds goed gereinigd wordt. Want als talg en huidschilfers zich niet ophopen, is er minder kans dat er onzuiverheden ontstaan. Dan worden mee-eters (comedonen), rode pukkels (papels) en puistjes (pustels) zichtbaar op het voorhoofd, de kin en de neus. Comedonen kun je in twee groepen indelen. De open en de gesloten comedonen. Open comedonen zijn zwart van kleur, we noemen ze ook wel blackheads. Gesloten comedonen zijn wit van kleur (white heads).

Oorzaken ontstaan acne

Hoe ontstaat acne? Er zijn veel verschillende oorzaken van acne. Denk aangenetische aanleg, hormonale schommelingen, slaapgebrek, omgevingsfactoren zoals uv-straling en stress. Vaak zeggen mensen dat het eten van varkensvlees, zuivel, chocola en patat acne veroorzaakt. Hier is veel onderzoek naar gedaan, maar wetenschappers hebben nog nooit kunnen aantonen dat dit echt zo is. Dus de meningen zijn hierover verdeeld.  

Acne vulgaris

Er zijn drie verschillende soorten acne. Zo kennen we acne vulgaris, dit zijn de jeugdpuistjes, dan is er nog acne conglobata en acne keloïdalis.Veel jongeren hebben last van jeugdpuistjes. Deze vorm van acne noemen we acne vulgaris. Ongeveer 70 to 95 procent van de jongeren kampt ermee.
De talgklieren vergroten en maken meer talg aan. De hoornlaag wordt dikker, dit is de reden dat talg niet meer goed weg kan. De talgklieren raken verstopt. Vooral mannen hebben last van acne conglobata. Je ziet op hun huid veel mee-eters, rode bulten en diepe ontstekingen die ernstige littekens achterlaten.
Acne keloïdaliszorgt er voor dat ernstige littekens ontstaan bij de haarfollikels. Vaak zie je het bij negroïde personen en de acne is meestal zichtbaar op de borst, rug en nek. 

Wat kun je er aan doen?

Voor de behandeling van jeugdpuistjes kunnen klanten bij de schoonheidsspecialist terecht. Voor de ernstigere vormen kun je de klant doorverwijzen naar een arts die medicatie voorschrijft.
De acne-behandelingen in de salon zijn erop gericht om de huid goed te reinigen. Daarnaast zal de schoonheidsspecialist pustels en comedonen verwijderen en de hoornlaag verdunnen. 

Weet je welk merk een speciale acne-behandeling in het assortiment heeft? Optiphi!
Je leest er hier meer over.

Producten die de schoonheidsspecialist in kan zetten om acne te verminderen zijn:
Clarity Mousse Mask van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/classic-clarity-mousse-masque/

Clarity Serum
https://houseofafricanbeauty.com/product/clarity-serum/ 


Pure cleansing wash van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/pure-cleansing-wash/