Waarom peelings aanbieden in jouw salon?

Als schoonheidsspecialist geef je behandelingen om de huid van de klant te verbeteren. Soms heeft een klant een huid die niet egaal is of heeft hij of zij last van hyperpigmentatie. Dan wil je iets verder gaan om resultaat te kunnen bieden. Schoonheidsspecialisten kunnen ervoor kiezen om peelings in hun salon in te zetten. Hiermee verdwijnen dode huidcellen en krijgt celvernieuwing een boost. Een stralende huid is het resultaat. 

Schoonheidsspecialisten die besluiten om peelings in te gaan zetten, worden eerst intensief getraind, omdat je de huid iets dieper exfolieert. Een peeling zorgt ervoor dat de huid sneller afschilfert en sneller nieuwe huidcellen aanmaakt. Ze ziet er frisser en gezonder uit. Met een peeling bied je een behandeling aan die effectief is. Perfect dus voor de klant die toe is aan next level huidverbetering. 

Zuren

Bij een peeling gebruiken schoonheidsspecialisten ingrediënten met een hoger percentage aan glycol-, melk-, salicylzuur of retinol. De sterkere peelings dus. AHA’s en BHA’s
Fruitzuren zijn chemische peelings: ook wel alfa-hydroxyzuren (AHA’s) genoemd. Deze natuurlijke fruitzuren lossen in water op. Enkele voorbeelden hiervan zijn glycolzuur, melkzuur en citroenzuur. Maar we kennen ook beta-hydroxyzuren (BHA’s). Deze zuren lossen in vet op. Salicylzuur is zo’n BHA.
De zuren hebben allemaal een andere functie. Zo zijn er die de huid hydrateren, pigment verminderen of acne verminderen.  

Glycolzuur

Glycolzuur zorgt dat inflammatie minder wordt, daarnaast hydrateert het de huid en activeert het de fibroblasten. Wil je inspelen op huidverbetering? Dan kies je voor een peeling met glycolzuur. Je gebruikt het bij de huid die niet zo gevoelig is. 

Melkzuur

Heeft de klant veel hyperpigmentatie en dus ook ouderdomsvlekken in het gezicht?Dan zet je een peeling in die melkzuur bevat. Melkzuur vermindert de vorming van tyrosinase. Een enzym dat de vorming van bij melanine in de huid stimuleert. Pigmentcellen gaan minder melanine produceren en bestaande donkere vlekken worden minder zichtbaar.  

Melkzuur bindt ook vocht en hydrateert de huid. Omdat de huid dunner wordt, verminderen comedonen ook. Melkzuur geeft weinig irritatie bij de rosacea-huid. Je kunt het dus gewoon inzetten. 

Salicylzuur 

Omdat salicylzuur in vet oplost, is het het perfecte ingrediënt om te gebruiken bij de vette en onzuivere huid. Ook lost salicylzuur overtollig talg in de poriën op. Daarnaast heeft het een antibacteriële werking en is het effectief bij comedonen en gerstekorrels. Vanwege al deze eigenschappen gebruiken schoonheidsspecialisten het bij klanten die last van acne hebben.

Resultaat peelings in de salon

Met een peeling verwijder dus je op een zachte maar effectieve manier dode huidcellen. Rimpels en fijne lijntjes verminderen, pigmentvlekken worden minder zichtbaar en de huidstructuur wordt egaler. Met een peeling behaal je dus goede resultaten, waardoor jouw klanten nog tevredener zijn. Daarnaast kan het jouw omzet een boost geven. 

Trainingen over peelings in de salon

House of African Beauty geeft regelmatig trainingen over hoe je start met peelings en hoe je de peelings op een gevorderd niveau inzet. De chemische peelings van Kalahari en Optiphi zijn veilig en hebben weinig tot geen hersteltijd. Waardoor klanten daarna hun dagelijkse werkzaamheden weer kunnen verrichten.

Meer weten over de peel-trainingen van Kalahari en Optiphi?
Houd ons trainingsoverzicht in de gaten.
https://houseofafricanbeauty.com/events-trainingen/


Producten die de huid peelen zijn bijvoorbeeld:

D-AGE 5 Chemipeel Skin Treatment va Kalahari AHA Micro Peel Home set van Kalahari
Retinol Peel van Optiphi