Hoe zat het ook alweer met zonbescherming?

Nu de temperaturen oplopen is een zonbeschermingsproduct onmisbaar. Niet iedereen heeft namelijk dezelfde wensen en niet elk SPF-product is geschikt voor de huidconditie van jouw klant in de schoonheidssalon. Waar let je als schoonheidsspecialist op bij het aanbieden van het juiste zonbeschermingsproduct van de verschillende merken? 

Wat wil de SPF zeggen?


Met een SPF bedoelen de de Sun Protection Factor. Dit geeft aan hoeveel uv B het zonneproduct kan absorberen of reflecteren. Uv B is de straling die de huid verbrandt en deze veroorzaakt ook huidkanker.
Verbrandt de huid van de klant zonder zonbescherming na tien minuten al. Dan zou hij of zij met een factor 30 na 300 minuten verbranden (10 x 30 = 300). Leg wel uit aan de klant dat hij of zij zich elke twee uur in moet smeren met een SPF 30. 

Wat is uv A?

Een SPF heeft niks te maken met uv A-straling. Uv A-straling zorgt ervoor dat de huid ouder wordt. Ook veroorzaakt het huidkanker. Op een zonnebrandmiddel staat meestal niet hoeveel het beschermt tegen uv A. Op sommige producten staat wel of de uv A laag of hoog is. Dit wordt aangegeven met sterren. Het meeste bescherming heb je met vijf sterren. 

Wat voor filters zitten er in het product?

Er zijn twee soorten filters. De chemische en fysische (of minerale filters). De chemische absorberen uv-stralen. Maar soms kunnen deze filters irritaties veroorzaken bij klanten met een gevoelige huid. De fysische of minerale filters weerkaatsen de uv-stralen. Ze bevatten vaak zinkoxide of titaniumdioxide, die ervoor zorgen dat er een wit laagje op de huid zichtbaar blijft. Behalve als het minuscuul kleine nanodeeltjes zijn, dan zie je ze niet.

Wat is zonkracht?

Elke dag geeft het KNMI een verwachting af voor de zonkracht. Hiermee geeft het instituut aan hoeveel ultraviolette straling uit het zonlicht op de aarde terecht komt. De ozonlaag zorgt dat veel uv-licht de aarde niet bereikt. Zonkracht wordt ook wel de UV-index genoemd.
In Nederland is de zonkracht ongeveer tussen de 3 en 5 midden op de dag, eind mei tot en met juli loopt dit op naar 6-7. Een enkele keer komen we zonkracht 8 tegen, dit is meestal in juni en juli. Voor zonkracht negen of tien, moet je al naar Zuid-Frankrijk afreizen. In de tropen wordt soms zelfs een zonkracht 20 gemeten. Heeft jouw klant een gevoelige huid? Deze kan hij of zij bij zonkracht 6-8 al binnen een kwartier verbranden. 


De SPF-producten uit het assortiment van House of African Beauty doen overigens veel meer dan alleen de huid beschermen tegen de zon. Het zijn producten met ook hoogwaardige huidverbeterende en kalmerende ingrediënten. 

Wat kun je bijvoorbeeld adviseren?
Solar Spritz SPF30 van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/body-curve-solar-spritz/


Solar Shield SPF50 van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/solar-shield-spf50-sunscreen/


Protect The Canvas van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/protect-the-canvas/


Protection SPF30 Sun van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/delta-sun-protection-spf30/


Zonproduct uit de Elements-lijn van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/elements-spf-50/


Solar Defence Fluid50 van Kalahari  
https://houseofafricanbeauty.com/product/solar-defence-fluid-50/

Evergreen Body Lotion van Optiphi
https://houseofafricanbeauty.com/product/curve-body-lotion-250ml/